zondag 24 januari 2016

Pepernotenvla


Dit is wat wij graag maken van overgebleven pepernoten:


Maak custardvla van een liter volle melk (halfvolle kan ook, maar zit veel sneller vast aan de bodem van je pan). Gebruik de hoeveelheden op het pak custard voor vla (ik geloof 80 gram custard 40 gram suiker + een zakje vanillesuiker doe ik voor deze vla).


Als je de custard en de suiker aan de kokende melk hebt toegevoegd, breng je alles weer aan de kook, voeg dan een paar handenvol pepernoten (kruidnootjes) toe, wat kaneel. Op het laatst kun je ook nog wat hagelslag toevoegen.


Als je een hekel hebt aan een vel over je pap, strooi dan wat suiker erop, of dek 'm af met plastic folie. 


Ik vind 'm zelf warm al lekker, manlief eet 'm liever koud. Het kan dus allebei.

2016: hé afgelopen seizoen voor het eerst niet gemaakt, geloof ik... nou ja, dit jaar beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten