woensdag 6 december 2017

Pepernotentaart


We hadden nogal wat pepernoten (nou ja, kruidnootjes eigenlijk) over van het Sinterklaasfeest... wat zullen we daar nu eens mee doen??? Weetje wat... die pepernotenvla die ik vaak maak in december is wel lekker, maar wat als we eens een taart maken!

En zo dingen dl en ik lekker aan de slag. Het nadeel van zelf wat proberen is dat ik geen hoeveelheden heb. Voor de bodem gebruikten we:
- speculaasjes en kruidnootjes
- roomboter
De kruidnootjes deden we in een diepvrieszakje en pletten we met de deegroller tot kruimels. We smolten de roomboter en roerden dat door de kruimels en dit mengsel spreidden we over de bodem van de vorm.

Voor de vulling:
- 1 liter melk
- 70 g custard
- een paar schepjes suiker
- flinke handvol kruidnoten

Bereid de custard zoals voor pudding, maar dan met minder suiker omdat de kruidnootjes al zoet genoeg zijn. Dus melk koken, het custardpoeder aanmaken met melk en als de melk kookt er door roeren. Als het begint in te dikken, voeg dan de pepernoten toe, zodat ze een beetje heel blijven.

Giet het custard mengsel op de bodem in de taartvorm. Versier met pepernoten of kruimels (voorkomt gelijk dat er een vel vormt op de custard).

Lekker bij de koffie, maar ook als dessert na een sinterklaasmaaltijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten