dinsdag 2 augustus 2016

Bananenbroodpudding met yoghurt


Het ziet er misschien niet super appetijtelijk uit, maar dit recept zag ik bij 24Kitchen op een moment dat ik veel bananen en aan de datumse yoghurt in huis had. Het leek me dan wel handig dit recept ermee te maken. Het is eigenlijk een soort van wentelteeftjes met banaan en in plaats van melk gebruik je yoghurt. Dat maakt het net wat frisser.

Het recept kun je HIER terugvinden, uit de serie van Ten Minste Eetbaar Tot, van Estée Stooker. Ik vond de hoeveelheden niet handig aangegeven, dus als geheugensteuntje voor mezelf:

Oven voorverwarmen op 180 graden

4 eieren
62,5 gram bruine basterdsuiker (ik gebruikte 50 gram)
200 gram yoghurt
100 ml water
kaneelpoeder
Dit meng je en daar sop je een half oud brood in in stukjes. Lekker vol laten zuigen. Daarna gaan daar nog 2 rijpe bananen in stukjes in, en een snufje zout.

75 gram boter in blokjes

Onderin de ingevette ovenschaal gaat dan bruine basterdsuiker, dan 2 rijpe bananen in helften gesneden, de helft van de boterblokjes en dan de helft van de broodpudding. Dan nog een laagje suiker en de rest van de boter en de laatste helft van de pudding.

25-35 minuten in de oven, omgekeerd laten afkoelen en serveren met yoghurt.

Ik vind het warm het lekkerst, en de restjes heb ik dus steeds een portie op een bordje gedaan en even opgewarmd. Dl van twee jaar vond het leuk om te helpen maken, en lekker om te helpen opeten.
1 opmerking:

  1. Wow will have to try this, have not seen anything like it have great Sunday from Carollyn :)

    BeantwoordenVerwijderen