maandag 7 maart 2016

Chocolade taartjes


Het recept kreeg ik via via, en de pannetjes kocht ik een paar maanden geleden bij de Lidl. Het staat op m'n telefoon, maar steeds minder makkelijk terug te vinden, en ik heb het al een paar keer met succes gemaakt. Dus ik ga het hier even overnemen. Het lijkt uit een boek te komen, maar ik weet niet welke (mocht jij het wel weten, meld dat even, dan kan ik dat erbij zetten). Ik neem het trouwens niet letterlijk over, maar zoals ik het doe met mijn oven.

200 g roomboter
200 g pure chocolade in blokjes
4 eieren
100 g suiker (80 g is ook genoeg)
4 eetl bloem

Oven voorverwarmen op 220 graden.
Roomboter met de chocolade smelten en glad roeren.
Klop met de mixer de eieren met de suiker luchtig, voeg al kloppend de chocoladeboter toe, zeef de bloem erboven en spatel er luchtig door.
Verdeel over de vier ingevette pannetjes en bak ze 10-12 min. in de oven. De bovenkant is dan stevig, maar de binnenkant nog vloeibaar.
Laat ze 15-20 min. afkoelen en serveer in de pannetjes.

Eenmaal koud zijn ze (wat ingezakt) ook goed te eten, steviger maar wij ervaren ze ook als machtiger.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten