Rustig aan zoeken we naar gezonder eten, niet door onszelf dingen te ontzeggen, maar door zo af en toe gezondere recepten te proberen, waarvan er wellicht een paar goed genoeg bevallen en vaker op het menu gaan staan. Dit blog gebruik ik om ervaringen te delen, en mezelf te helpen recepten weer terug te vinden.
woensdag 9 maart 2016
Boterkoek
Als basis gebruik ik het recept uit Kook ook, maar ik pas het een beetje aan, dus hier mijn variatie.
250 gram bloem (ik gebruik 125 g bloem en 125 g volkorenmeel)
150 g zoet (ik gebruikte vandaag agavesiroop en ruwe rietsuiker)
mespunt zout
225 koude roomboter
Oven voorverwarmen op 250 graden. Zeef de bloem en de suiker en zout in een kom, snijd de boter erdoor en kneed tot een samenhangende bal. Druk die plat in een bakvorm (ca 24 cm) tot een overal even dikke laag. Trek met een vork een streep/ruit patroon in het oppervlak (en bestrijk evt. met koffiemelk, dat heb ik niet in huis, dus soms gebruik ik een beetje gewone melk, en soms vergeet ik dat, zoals vandaag). Bak in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen in de vorm en snijd voor het serveren in punten.
Vanavond proeven of het zo goed is!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten