zondag 14 februari 2016

Mosterdsoep


Vanmiddag voor het eerst mosterdsoep gemaakt voor bij het brood. Eerst een roux maken van 50 g roomboter en 60 gram bloem, heet water en bouillon blokje toevoegen, 2 grote lepels mosterd erin. Rustig koken, 125 ml (slag)room erbij, en het werd een heerlijk soepje. Ik had toevallig even geen prei of andijvie liggen, anders had ik dat er fijngesneden bij in gedaan op het laatst. Het recept vond ik via Smulweb, klik HIER. (Foto is trouwens niet super charmant, maar dat komt omdat ik tijdens het eten tot de conclusie kwam dat ik dit recept wel vaker wil maken, en dus wil bewaren dmv dit blog.)

donderdag 4 februari 2016

Chocoladecake


Vanochtend m'n cakeje geproefd wat ik samen met dl heb gebakken. Nou ja niks ingewikkelds hoor, gewoon met een bakmix dat ik vaak meeneem als we bij de oosterburen boodschappen doen, handig om achter de hand te hebben. Voor als ik geen inspiratie heb, of niet heel veel tijd om ermee bezig te zijn. Gewoon boter, melk en eieren erbij, mixen en bakken maar. En lukt altijd goed, lekker luchtig, en goed van smaak.


woensdag 3 februari 2016

Winterse koffie


Op dit blog kwam ik een winterse koffie variatie tegen. Dat moest ik toch even proberen. Nou ja, een vereenvoudigde versie dan, want ik ben de enige koffiedrinker in huis, en dan ook nog maar één kopje per dag.

Bij de eerste poging kon ik de koekkruiden niet vinden, dus voegde ik aan mijn kopje senseo koffie toe een scheutje melk met een beetje cacao, een beetje kaneel, kardemom, en een heel klein beetje gemberpoeder. Dat leverde een heerlijk kopje koffie op. 

Intussen heb ik m'n kruidenlaatjes schoongemaakt en opgeruimd, en was er dus wel degelijk een potje koek- en speculaaskruiden aanwezig. Dus nu gewoon een scheutje melk in mijn kom, beetje koekkruiden erbij, beetje cacao en dan het kopje senseo erin laten lopen... heerlijk om deze tijd van het jaar.

Lekker met 'pepparkaka' (gemberkoekjes).